avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedreptate la locul de munca. Am contract determinat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedreptate la locul de munca. Am contract determinat pana la ...

Nedreptate la locul de munca. Am contract determinat pana la 8 august. Pe 13 iulie am primit decizie de prelungire a contractului de munca pentru inca 6 luni de zile. Deci exista un contract semnat unde scrie negru pe alb ca eu am primit prelungire de a lucra in companie pana la sfarsitul anului.

Astazi mi s-a spus cu stupoare, pe 31 iulie, deci cu 9 zile inainte de incetarea contractului ca nu mai este valabil, ca s-a razgandit conducerea si ca voi fi dat afara pe 8 august. As vrea sa inteleg daca este legal acest lucru sau daca pot ataca in instanta aceasta decizie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.

Dacă există Act adițional semnat de ambele părți, desigur că acesta este valabil, iar dacă vor emite decizie de încetare, aceasta poate fi atacată la instanță.
Sfatul meu este să vă angajați un avocat, care să vă sprijine în toate demersurile, astfel încât să existe o rezolvare cât mai favorabilă a situației dvs.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Modificarea c.i.m. se face cu acordul partilor prin incheierea unui act aditional la c.i.m. ..decizia respectiva nu poate sa-si produca efecte decat daca dvs nv-atoi dat acordul cu privire la prelungire.

2. C.i.m. inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata, daca partile nu au convenit prelungirea duratei acestuia.

3. Nimeni nu va poate garanta castigarea unui litigiu si mai ales cand este vorba despre o incetare de drept a c.i.m.. incetarea se produce in virtutea legii indiferent de vointa uneia dintre parti .
Eu înțeleg de la dumneavoastră că ați primit doar o informare de la angajator că vor să prelungească pe încă 6 luni, dar nu ați încheiat contract nou sau act adițional de prelungire.

Din punctul meu de vedere nu aveți temei pentru a acționa în justiție angajatorul.

Av. Filimon Cristina
Am primit un act aditional unde scrie negru pe alb durata pentru care mi se face prelungirea, adica decembrie 2024, problema este ca ei mereu au facut asa, au trimis actul aditional sa-l semnez si nu apare decat semnatura mea dar in act scrie ca exista doua copii, una la mine, una la angajator.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca A.A nu este semnat si de angajator, acesta nu are cum sa-si produca efectele juridice pentru care s-a dorit a fi incheiat.