Buna ziua, scara din blocul in care locuiesc are 3 facturi restante la Apa Nova, 9512 lei .
Astazi au venit si au oprit apa :(
Au mai fost datorii si in trecut, tot mereu cu 3-4 facturi restante dar nu s-a ajuns niciodata la mai mult.
Este legal , nefiind foarte multe luni restante? Am sunat la Apanova si mi s-a comunicat ca presedintele de bloc nici macar nu a venit la sediu sa faca o esalonare de plata....
Stiu ca reconectarea costa alti bani dar apa e un drept fundamental al omului si repet, nu sunt datorii uriase de zeci de mii de lei....
Apa calda avem toti prin centralele individuale oricum.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri, poate imi raspund niste admini de bloc .
Da, apa este un drept fundamental daca mergeti dvs sa o luati din izvor.
Presedintele asociatiei impreuna cu comitetul executiv sunt cei responsabili de situatie si ei sunt cei care trebuie trasi la raspundere. Obligatia lor este buna gestionare a condominiului si nu ar fi trebuit sa lase lucrurile sa ajunga pana aici.
Daca in trecut nu s-a intamplat nimic, a fost un noroc.
Da, este legal. A existat in timpul pandemiei (starea de urgenta si apoi cea de alerta) o OUG (abrogata intre timp) ce interzicea furnizorilor de utilitati debransarea. Insa nu mai este valabila.
Este perfet legal sistarea provizorie a servicului de furnizare apa si este prevazut expres in cuprisul contractului de furnizare utilitati incheiat intre furnizor si beneficiar=asociatia de proprietari
Se impune dv dv ca si locatar in mobil sa sensibilizati si alti locatari ,sa convocati adunare generala in care sa supuneti discutiilor problemele cu care se cnfrunta asociatia de proprietari,motivele care au generat debitele catre furnizorii de utilitati,eventual inlocuirea reprezentantului asociatiei de proprietari cu persoana responsabila care sa exercite activitati in interesul si in beneficiul locarilor contribuabili -nu doar sa se bucure de indemnizatia lunara