avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin coleric, pus pe cearta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin coleric, pus pe cearta

Buna seara,

Întâmpin o problema cu un vecin mai coleric de fel. De aproximativ 4 ani efectiv sta geana pe tot ce se întâmplă la bloc. Daca stam la scara, fara sa facem gălăgie, doar discutăm, stam cu copii, cheama politia locala. Daca am vrut sa reparam 2 banci, a chemat locala. Ideea e ca si cei de la locala știu ca nu e o persoană ok, si vin de nevoie. Colac peste 0upaza,desi sta in partea dreapa a blocului nostru, scară vecina, a montat 2 camere(din ce stiu audio /video) o cameră bate pe o parcare, cealaltă exact pe intrarea scarii noastre.

E ok, e permis sa aiba imagini de la scara noastra?

Acum câteva seri, am avut o problema la beci, urma sa intram la verificare cu niste domni instalatori, in gradina "lui" unde e canalul. A ieșit , m-a imbancit, a dat cu piciorul în mine, pe motiv ca aia e gradina lui. Nu stiu cum sa procedam, pentru ca nu doar eu sint vizat, ci jumătate din bloc. M-a amenințat inclusiv ca m-a văzut ca folosesc trotineta electrica, si se kira ca va da peste mine cu mașina, cand nu ma aștept.

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, idei cum sa scap de acest vecin diabolic.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:44, 31 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Instalarea sistemelor de supraveghere in imobile de locuit in comun trebuie executa cu respectarea dispozitiilor in domeniu,prin firme specializate autorizate
Referitor la incidentul din "gradina"vecinului,,atentie sporita deoarece terenul din jurul imobilelor de locuit in comun ,de regula apartin domeniului public iar locatarii nu au dreptul sa intervina,sa execute lucrari,amenajari,plantari de flori,pomi etc ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primara locala care daca confirma sesizarea poate aplica sanctiuni aceluia care a ocupat si executat interventii asupra domeniului public fara autorizatie
Referitorla episodul cu afirmatiile legate de trotineta electrica,daca detineti probe rezonabile,martori ,aveti dreptul sa depuneti plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare la politia teritoriala

~ final discuție ~