avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu are copii ...

Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu are copii ,necasatorita ,care doar ce a decedat,are pe numele ei o garsoniera achizitionata de ea ,in ce masura mostenesc eu ca sora cosangvina ? Doar jumatate sau tot? In situatia in care si mama ei este decedata si nu a mai avut alt copil.Pot mostenii jumatea si a mamei ei sau se duce spre rudele mamei ei(fratii .nepotii.etc)?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:28, 1 August 2024
Mama ei când a decedat? Înaintea ei sau după? Tatăl dvs trăiește?
Mama ei a decedat inainte de sora , in 2016,tatal nostru in 1999 ,a stat cu mine ,sora e din prima casatorie a tatalui.
raluk0207 a scris:

Mama ei când a decedat? Înaintea ei sau după? Tatăl dvs trăiește?

Dacă ambii ei părinți au decedat înainte si dacă nu a lăsat testament altcuiva, dvs veți moșteni tot.
Dar in situatia in care dupa moartea mamei ei,ea mai mosteneste ceva din partea mamei ei,care este acum pe numele sorei,acea mostenire tot mie mi-ar revenii sau se va imparte cu rudele mamei ei?

raluk0207 a scris:

Dacă ambii ei părinți au decedat înainte si dacă nu a lăsat testament altcuiva, dvs veți moșteni tot.

Pai dacă e pe numele surorii ei, înseamnă că mama nu mai avea nimic on patrimoniu, ca să fie moștenit de către defuncta.
Dar eu am înțeles ca sunteți singura ei soră.
Mai are vreo soră din partea mamei?