avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu are copii ...

Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu are copii ,necasatorita ,care doar ce a decedat,are pe numele ei o garsoniera achizitionata de ea ,in ce masura mostenesc eu ca sora cosangvina ? Doar jumatate sau tot? In situatia in care si mama ei este decedata si nu a mai avut alt copil.Pot mostenii jumatea si a mamei ei sau se duce spre rudele mamei ei(fratii .nepotii.etc)?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:28, 1 August 2024
Imi cer scuze,m-am exprimat gresit,mama defunctei nu mai avea nici un copil ,a murit inainte,intrebarea era daca defuncta a facut succesiune dupa mama ei si mai mosteneste si din partea mamei ei ceva,ce se va intampla cu acea mostenire? Tot mie imi va revenii?

raluk0207 a scris:

Pai dacă e pe numele surorii ei, înseamnă că mama nu mai avea nimic on patrimoniu, ca să fie moștenit de către defuncta.
Dar eu am înțeles ca sunteți singura ei soră.
Mai are vreo soră din partea mamei?

Da. Dvs moșteniți absolut tot ce avea sora vitrega, indiferent de unde avea.
Daca eu vreau sa renunt in favoarea unei sore vitrege de a defunctei(mama defunctei casatorita cu un barbat ce avea un copil-nu sora de sange),cum trebuie sa procedez? Trebuie sa preiau mai intai mostenirea prin succesiune pe numele meu si apoi sa o donez ..sau exista posibilitatea sa renunt la mostenire si ii va revenii ei de drept? Sau se va duce pe linie de grad de rudenie ..in cazul in care eu renunt la mostenire..cum tb sa procedez sa ii revina acestei surori vitrege care nu este de sange aceasta mostenire?
Si multumesc frumos de raspundurile de pana acum

raluk0207 a scris:

Da. Dvs moșteniți absolut tot ce avea sora vitrega, indiferent de unde avea.

Trebuie sa preiau mai intai mostenirea prin succesiune pe numele meu si apoi sa o donez

Da.
Ei nu ii revine nimic automat, ca nu e ruda de sânge cu defuncta și nu o moștenește.

~ final discuție ~