avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire Bună ziua, bunica mea,are poprire pe pensie,i ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire Bună ziua, bunica mea,are poprire pe pensie,i se oprește ...

Poprire
Bună ziua, bunica mea,are poprire pe pensie,i se oprește 1/3 de mai mulți ani. Am văzut acum un proiect al ANAF că se vor schimba niște. reguli privind poprirea. Nefiind de specialitate nu prea înțeleg, că se pune poprire doar la angajator și nu la bancă și altele. Întrebarea mea este, dacă ea are cardul cu pensia și în acel cont mai pune un ban deoparte, pentru zile negre, se va aplica poprirea și pe acei bani ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:33, 5 August 2024
Da, diferenta se va putea executa integral. Sigur, nu e clara sursa banilor...
Nu se schimba nimic din acest punct de vedere, si astazi situatia pentru persoanele angajate este aceea descrisa de dv.
Mulțumesc,dar nu vorbesc de unele sume avute în cont la momentul popririi. Aceasta s-ar făcut acum câțiva zeci de ani. Dar acum, am văzut că mai pune din când în când în același cont de unde i se oprește 1/3 , câteva sute de lei cam pe la 2 luni. Acești bani pusi in cont in plus față de pensie, pot fi opriți de fisc doar că sunt în același cont?
Mulțumesc!
Raspunsul este Da. Orice ban intra in cont este poprit 100%.
Exceptie de la poprire vor face salariul si pensia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2024
Dapix, utilizator
Abia ce v-am scris mai sus, da, integral. Depinde insa si de sursa lor va spuneam.

~ final discuție ~