avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara În fisa postului pot fi adăugate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara În fisa postului pot fi adăugate atribuții care ...

Bună seara
În fisa postului pot fi adăugate atribuții care nu au legătură cu felul muncii?
Mai exact pt postul de educator principal în cadrul DGASPC care necesita studii superioare, am dat examen la legislație legea 272/2004 ord 25/2019, codul muncii, iar acum vor sa adauge ca atributie gătitul . Este legal? Asta nu înseamnă o modificare unilaterala a contractului? Ce legătură ar avea educația cu gătitul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:10, 2 August 2024
1. Angajatorul poate schimba fisa de post in mod drastic, schimband astfel specificul muncii. In acest caz, in mod evident, este nevoie de acordul salariatului.

2. Angajatorul poate schimba fisa de post in sensul ca, poate adauga atributii suplimentare, fara sa schimbe felul muncii, specificul ei. Angajatul ramane cu acelasi post, aceeasi functie, acelasi program samd. Ce se schimba este ca in loc sa indeplineasca anumite sarcini clar trasate in fisa postului asa cum a fost semnata la incheierea contractului individual de munca, acum este nevoit sa indeplineasca mai multe.

"Curtea de Apel București a statuat că fișa postului nu are caracterul unui act adițional la contractul de muncă și, cu atât mai mult, modificarea dispusă de angajator privind anumite atribuții din fișa postului nu poate reprezenta o modificare unilaterală a contractului individual de muncă. Angajatorul poate interveni asupra conținutului fișei postului, fără a fi necesar acordul salariatului, atunci când modificarea nu vizează implicații majore asupra felului muncii. În cauză, modificarea a fost dispusă în mod legal de către angajator, cu respectarea art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii, având în vedere că fișa postului a rămas în concordanță cu clauzele contractului individual de muncă". (Decizia nr. 5047 din 8 noiembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București)

~ final discuție ~