avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua! Daca cineva a creat un cont de Facebook, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua! Daca cineva a creat un cont de Facebook, folosind ...

Buna ziua! Daca cineva a creat un cont de Facebook, folosind un nume fictiv, insa cu pozele preluate din contul meu si alte date personale posibil fictive (data nasterii, localitatea, etc.), savarseste infractiunea de fals informatic? Nu cunosc scopul creării acestui cont sau daca a fost folosit la comiterea vreunei infractiuni sau la a produce consecinte juridice si persoana respectiva nu a intrat in contact cu apropiatii mei, doar posteaza poze preluate din contul meu si primeste like-uri si comentarii. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioana Cornescu , Avocat 21:18, 5 August 2024
Buna ziua

Da, dar numai daca puteti dovedi ca a facut asta in scopul producerii unor consecinte juridice.

Art. 325 Cod Penal (falsul Informatic): Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Cel mai simplu: dati report la profil.

~ final discuție ~