avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am 2 propri si am primit o suma de banii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am 2 propri si am primit o suma de banii

Daca am 2 propri si am primit o suma de banii de la Google adsene ,poate opri toata suma?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DutaCosti , utilizator 17:56, 2 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, suma nereprezentând salariu/pensie, se reține integral.
Dar e singurul meu venit ... Nu a fost trimis De Ion Marcu ,exemplu ,a fost trimis de o institutie ..Natura Veniturilor: Veniturile primite de la Google AdSense sunt considerate venituri din activități independente și nu sunt asimilate salariilor. Conform Codului de Procedură Civilă, aceste venituri ar putea avea un regim diferit în ceea ce privește urmărirea. În conformitate cu legea, veniturile din activități independente pot fi supuse unor limite specifice care par a nu fi respectate în acest caz.

Limitele Popririi: Conform legislației în vigoare, există limite legale pentru sumele care pot fi poprite din veniturile independente. Vă rog să verificați dacă sumele reținute respectă aceste limite.

Procedura de Executare: Vă rog să confirmați dacă procedurile legale de comunicare a popririi și de informare a debitorului au fost respectate în totalitate. Pot exista neconformități în aplicarea popririi care ar putea afecta legalitatea acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 729 - Limitele urmăririi veniturilor băneşti | Codul de Procedură Civilă

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
Dapix, utilizator
Inainte imi venea banii de la google adsense la ing si nu oprea toti banii si am vrut sa schimb la BCR si la BCR a oprit toata suma ? Ce i de la ING nu a respectat legea? Sau sa gandit la client si a gasit o portita in lege.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
DutaCosti, utilizator
Mai aveți contul de la ING? Comunicați-l clientului ca să va trimită banii acolo. Cum spuneți, sunt mai umani și nu fac exces de zel ca alte bănci.

Executorul nu dă în judecată banca pentru că a virat puțin. Dacă vine ceva pe țeavă, să fie primit!

Apropo, de ce ați plecat de la ING? Vă era prea bine?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
Iulian MANEA, Contabil