avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta

Succesiune in instanta.Buna seara forum as dori un raspuns daca sunteti amabili. La casa parinteasca s-a construit etaj fara autorizatie si bineinteles fara acordul meu si a celor trei nepoti ai mei care am fost omisi de la succesiune de un frate care a decedat anul trecut si el.Suntem obligati de lege sa platim si noi la cheltuielile facute de el, pt etaj? Ca altfel,as vrea sa stiu daca pot cere in instanta sa aduca casa parinteasca la forma pe care a avut-o ( fara etaj) deoarece noi nu suntem de acord sa platim nimic din ce a cheltuit cu constructia etajului,( noi nefiind intrebati de nimeni daca dorim etaj la casa).
Cel mai recent răspuns: bramen , utilizator 21:47, 4 August 2024
Cheltuielile nu trebuie să le plătiți, așa cum ați prezentat situația. Dar proprietarii trebuie să aducă imobilul la situația anterioară, dacă așa va cere instanța
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2024
adriandimitriu, utilizator
multumesc frumos pt raspuns
Nici nu se pune problema sa se dispună o astfel de solutie(aducerea imobilului la starea initiala)Probabil imobilul va fi atribuit celor care au investit dvs urmând sa fiți despăgubit..
Buna ziu domnule avocat,sa inteleg ca in Romania au castig de cauza cei care fura. Fratele meu a declarat fals la notar ca e unic mostenitor,a construit apoi la casa etaj ,la fel fara sa intrebe pe nimen si fara autorizatiede la primarie si tot descendentii ( ca el a decedat anul trecut) ar avea foloase?.Eu vreau impreuna cu trei nepoti care am fost inselati sa ne vindem partea noastra.Domnule,eu vreau casa parinteasca inapoi cum a fost inainte cand eram copil. Pe mine nu ma intereseaza ca a investit el bani in etaj,si nici nepotii nu sunt de acord. Atunci as putea si eu tot ilegal sa dau etajul jos ca nu patesc nimic ,ca asa sunt legile in Romania.Mi se pare absurd ce spuneti.O zi buna.
Dvs nu va certați cu.mine și nu îmi dați lecții de drept.Ce vreți dvs e una ce o sa obțineți în urma unui proces e alta..Consultati mai mulți avocati
și mergeți pe mana celui care spune ce va place dvs sa auziți,e varianta sigura de câștig..
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat