avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, sunt in prenatal (CIM),dar am nascut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, sunt in prenatal (CIM),dar am nascut inainte de termen. ...

Buna ziua, sunt in prenatal (CIM),dar am nascut inainte de termen. Am deasemenea venituri dintr-un PFA. Am cerut inchiderea Pfa-ului, dar cei de la ONRC au fost inchisi si inca nu e inchisa firma, dar eu in timpul asta am mai avut venituri. Este aceasta vreo problema in vederea acordarii indemnizatiei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 4 August 2024
Ce inseamna CIM? Contract individual de munca?

Acum sunteti in concediu medical la un angajator,dar aveti si PFA?

Trebuie sa suspendati activitatea PFA, nu sa-l inchideti, pentru toata perioada concediului de ingrijire copil (trebuie sa faceti acest lucru inainte de a depune dosarul pentru indemnizatie).
1. Veniturile care se iau in calculul indemnizatiei CCC sunt cele dinaintea nasterii copilului

2. Daca nu mai realizati venituri in calitate de PFA , puteti primi indemnizatia CCC.

În perioada CCC, persoana îndreptățită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut de lege, prin desfășurarea efectivă a unei activități, cu condiția menținerii întreruperii/suspendării uneia dintre activitățile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație.
1. Veniturile care se iau in calculul indemnizatiei CCC sunt cele dinaintea nasterii copilului

2. Daca nu mai realizati venituri in calitate de PFA , puteti primi indemnizatia CCC.

În perioada CCC, persoana îndreptățită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut de lege, prin desfășurarea efectivă a unei activități, cu condiția menținerii întreruperii/suspendării uneia dintre activitățile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație.

~ final discuție ~