avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut! Am trei mari probleme cu parintii: 1. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut! Am trei mari probleme cu parintii: 1. Facultatea a fost ...

Salut! Am trei mari probleme cu parintii:
1. Facultatea a fost aleasa de parinti, fiind amenintat daca nu ma duc la facultatea lor preferata. Din problema asta resare inca o problema conexa. Stau in mediul rural si pana la facultate fac 30 de minute. Cand i-am intrebat daca pot sa ma mut la camin (caminul se afla in campusul facultatii, fac maxim 2 minute din camin pana la sala de cursuri) am fost amenintat.
2. Nu ma lasa sa ma angajez. Le-am spus de cateva ori ca vreau sa ma angajez si ce credeti ca au facut? M-au amenintat ca ma omoara. Banii mei sunt in principal gestionati de ei. Am fost repartizat la buget in facultate, iar in luna in care vine bursa jumatate imi revine mie, jumatate lor. Din jumatatea aia de bursa eu trebuie sa mi cumpar cartile necesare pentru curssuri, caiete, pixuri, etc. chestii destinate studiului plus benzina ce reprezinta drumul meu pana la faculatate.
3. Suntem 4 in familie. Toti someri. Prestam munci agricole, dar simt ca sunt subevaluat, adica banii din vanzarea produselor se duc in buzunarul parintilor iar eu primesc cu taraita, rationalizat de parinti. Imi permit doar mancare din munca in gradina si rechizite din jumatatea de bursa. Eu consider ca dintr o bursa intreaga, cum ar trebui sa fie, si din munca in gradina evaluata in bani corect mi-as permite mult mai mult decat modul acesta de supravietuire al vietii.
Ma simt blocat intr-o mlastina din care nu pot sa ies. Pentru mine viata nu inseamna doar mancat. Simt ca o iau razna.
Ce as putea sa fac pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:39, 4 August 2024
Buna ziua

Sunteti major, deci puteti sa plecati oricand din casa parintilor. Va luati lucrurile si va mutati la camin/in chirie etc...

Pentru amenintari trebuie sa depuneti o planegere la Politie.
Nu aveți obligația de a le da o cota din bursa.Puteti pleca,va mutati asa cum s a sugerat în răspunsul anterior,căutați un job part time,cereți în instanta pensie de întreținere pana la finalizarea studiilor (dacă au de unde sa o plătească)etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai ușor e sa pleci. Mergi la cămin, te angajezi , deci iti iei viata în piept și aia e. Pe viitor, poate isi revizuiesc comportamentul sau dacă nu, îți vezi de drum.
Mai departe, te poți transferă și la alta facultate sau sa face alta pe care o vrei.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~