avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venit pensie comunitara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venit pensie comunitara

Bună ziua,
Sunt un pensionar comunitar , cu pensie din România și Italia. Menționez că stau în România. Pentru pensia din Italia se oprește impozitul la sursa venitului. ANAF-UL mi-a trimis notificare pentru completarea declarației de impunere,deoarece am venituri din străinătate. Pentru completarea declarației respective , un contabil se plătește cu 250 ron ,pentru fiecare an . pentru că eu nu știu să o completez,fiind trecut de 70 ani. Pensia din România este de 2080 ron. Oare eu trebuie să plătesc impozit și aici pentru pensia din Italia ? Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 15:15, 4 August 2024
Cel mai bine e sa mergeți cu înștiințarea primita la cei de la finanțe (ANAF) la ghișeu și va arata ei ce și cum trebuie sa completați.
Buna ziua eu nu sunt un contabil dar mă interesează și pe mine situația Dvs.Din ce știu eu( stau în Italia),pensia se impozitează numai în țară de reședință ( Nu există dubla impozitare),deci ori plătiți în România ori în Italia.In Italia până la 800 de euro nu se plătesc taxe,în România până la 2000 de lei nu se plătesc taxe.Daca depășiți per total suma ( pensia din Italia adunată cu cea din România),atunci în România ce depășește 2000 de lei plătiți 10%..Puteți să spuneți cat aveți în total pensia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Venitul ales in contractul fnuass pentru pfa mirce8989 mirce8989 Din cate am inteles de la CNAS in cazul femeilor gravide care au PFA si care vor sa intre in concediu de risc maternal trebuie sa incheie un contract cu cei de ... (vezi toată discuția)
Pensia comunitara mihailefter mihailefter Buna ziua, Tatal meu, in varsta de 62 de ani, a muncit 3 ani si 4 luni in Italia si peste 30 de ani in Romania. In calcularea pensiei, s-au luat in ... (vezi toată discuția)