avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare de camere de supraveghere atrapă
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare de camere de supraveghere atrapă

Deoarece s-au furat unele lucruri am montat la usa apartamentului meu doua camere de supraveghere fake. Motivul e simplu, n-am vrut sa ma complic cu aprobari.
Cum m-am asteptat, au si venit unii vecini sa le demontez ca nu este legal sa ii supraveghez. (Unii trec prin fata usii mele.)
Pot pur si simplu sa-i ignor? Ei nu stiu ca is camere fake, eu n-am de gand sa le zic.
Daca in extrem se ajunge in instanta, pot acolo sa prezint dovada ca sunt doar un simulacru si in fapt nu exista speta? (Dat fiind ca aceste atrape nu inregistreaza nimic, nici macar nu capteaza vreo imagine.)
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:00, 6 August 2024
Nu va trebuia nici o aprobare, doar sa indepliniti niste minime conditii, de instalare, din punct de vedere GDPR si, in mod cert sa nu difuzati la alte persoane ce ati inregistrat.. Asa, s-ar putea sa va reclame la ANSPDCP,.
www.avocatnet.ro/articol_516...
Latka, acela este un articol din 2021. Multumesc pt. el, nu il cunosteam, dar cele descrise acolo is de mult expirate. Pe langa asta, cum am scris in postarea initiala, o camera adevarata ar "vedea" si proprietate care nu-mi apartine, asa numitul condominiu comun.
Deci, inca o data, intrebarea mea se refera la echipamente care nu sunt camere de supraveghere ci doar par sa fie. Am pus intrebarea pt. a sti ce trebuie sa fac in cazul in care vor veni desteptii de vecini sa faca gargara. Caci anticipez asta, motiv si pt. care nu pun camere reale.
@latka zice bine si trebuie sa tii cont de sfaturi.
Sfatul meu: sunt in comert niste postere cu " Zona supravegheata video" . o pui pe usa, langa usa, sa se vada.
Vecinii trebuie sa te reclame la ANSPDCP, nu la judecatorie ca-i trimite la plimbare si au sa se linisteasca. Le mai zici ca este si in folosul lor !
Bafta!
Nu conteaza ca articolul e din 2021, regulile sunt actuale. O camera nu ar vedea si alte proprietati decit in cazul in care o instalati sa vada alte proprietati. Regula stricta e sa va monitorizeze intrarea in locuinta dvs.

~ final discuție ~