avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va cer sfatul in urmatoarea speta Eu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va cer sfatul in urmatoarea speta Eu si prietenul meu ...

Buna ziua
Va cer sfatul in urmatoarea speta
Eu si prietenul meu am achizitionat un apartament in constructie in baza unei primisiuni bilaterale de vanzare cumparare.
bani au fost platiti in 3 transe ultima urmand a fi platita pe 20 august. Dezvoltatorul va prelua apartamentul pe perioada de 1 an, pe care il va mobila si il va inchiria dupa bunul plac. Costul mobilarii si utilarii apartamentului ne revine noua .
Conditia a fost urmatoarea-pana la data de 20 august noi, ca si cumparatori sa achitam apartamentul plus suma aferenta mobilarii, iar dezvoltatorul ne va achita chiria. pe 1 an 2024/2025
articolul din contract este urmatorul:
Noi părțile, declarăm că, la data încheierii prezentei promisiuni de vânzare cumpărare în formă autemtică, a fost semnat contractul de locațiune pentru bunul imobil ce face obiectul prezentei promisiuni de vânzare cumpărare, prin care promitenta vânzătoare se obligă să achite către promitenții cumpărători o chirie anuală de ...... euro. În baza contractului de locațiune menționat, la data de 20.08.2024, promitenta vânzătoate va achita către promitenții cumpărători suma de .........euro reprezentând prețul locațiunii pentru perioada 20.08.2024- 20.08.2025, sub condiția achitării de către promitenții cumpărători a tuturor tranșelor de plată scadente până la data de 20.08.2024 și sub condiția achitării costului de mobilare și utilare a unității locative în cuantum de;;;;;;;;;;;euro
Inca o chestiune . Am achizitionat aparatamentul impreuna cu parcarea pe care trebuie sa o achitam integral pana pe 10.12.2024/
Intrebarea mea este
Cand trebuie sa inregistrez contractul de inchiriere la Anaf in baza caruia noi primim cei .........de euro. Cand se devenim proprietari cu acte in regula adica in decembrie sau dupa ce incasam chiria
Stiu ca dupa noile reglemantari fiscale dezvoltatorul ar trebui sa retina impozitul pe care il datoram noi pentru venituri din chirii. Corect?
Va multumesc


Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)