avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Costuri formare profesionala Buna ziua. V-as ruga un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Costuri formare profesionala Buna ziua. V-as ruga un raspuns ...

Costuri formare profesionala

Buna ziua. V-as ruga un raspuns la urmatoarea problema: salariatii societatii sunt posesori de permise de conducere si atestate profesionale, care se reinnoiesc la anumite perioade de timp.
In perioada reinnoirii acestor atestate, salariatii absenteaza de la serviciu, timp in care li se platesc toate drepturile salariale.
Aceste atetate sunt eliberate pe numele salariatilor si sunt necesare in desfasurarea activitatii lor, fiind o conditie la angajare!
Avand in vedere ca aceste "cursuri" pentru obtinerea atestatelor nu sunt initiate de angajator (acesta avand programe de formare profesionala proprii) , pot fi considerate formare profesionala? Angajatorul a decis sa vina in sprijinul salariatilor prin plata acestor certificate dar nu doreste sa suporte si drepturile salariale pe durata reinnoirii acestor atestate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 5 August 2024
1. Participarea la formare profesională poate avea loc la iniţiativa angajatorului sau la iniţiativa salariatului.

2. Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala, salariatul va beneficia, pe toata durata formarii profesionale, de toate drepturile salariale detinute.
Intrebarea este daca reinnoirea atestatelor necesare desfasurarii activitatii poate fi considerata sau nu formare profesionala? avand in vedere ca aceste atestate sunt o conditie a desfasurarii activitatii iar salariatii si-au insusit-o inca de la angajare. Este acelasi lucru cu preschimbarea permisului de conducere pentru soferi, atunci cand expira.
Asa cum am spus, anagajatorul are programe de formare profesionala proprii si prin formatori externi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, nu .

~ final discuție ~