avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In contract vanzare apart.cu uzufruct viager ,s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In contract vanzare apart.cu uzufruct viager ,s-a stipulat in ...

In contract vanzare apart.cu uzufruct viager ,s-a stipulat in draft "se transmite cumparatoarei si dreptul de folosinta pe toata durata existentei constructiei....Apartam.se va plati in 86 rate in 7 ani, este legal daca vand NUDA PROPRIETATE sa transfere doar dr.proprietate,nu si cel de folosinta (daca NU A fost platit decat peste 7 ani).
Mai jos e stipulat si " Transmiterea proprietatii SI A POSESIEI asupra apartamentului ce face obiectul contractului ARE LOC AZI la data AUTENTIFICARII,iar transmiterea FOLOSINTEI urmand a se face la decesul uzufructuarei.
A 3a stipulare " Vanzatoarea(eu) DECLAR CA RENUNT LA INSCRIEREA IPOTECII LEGALE prev.de art.2386 pct.1 CC,in cartea Funciara pentru restul de pret.....Dar cumparatoarea mi-a dat doar o singura RATA CA AVANS!!
Nu e LEGAL sa se stipuleze ca la autentificare contract are DOAR dr.PROPRIETATE,iar cel de posesie la PLATA INTEGRALA A pretului peste 7 ani,pe cand dr.FOLOSINTA LA DECESUL MEU?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:17, 5 August 2024
Dreptul de proprietate (ca intreg) are 3 atribute:
- posesia
- folosinta
- dispoziția

Dvs vindeți doar dreptul de dispoziție, la pretul de..., care va fi achitat in rate si va păstrați posesia și folosinta.
Practic, instrainati nuda proprietate.

~ final discuție ~