avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru o intreprindere individuala

Bună dimineața,am și eu o întrebare pentru un avocat să mă poată lămuri.
In anul 2019 mi-am deschis o ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ care a funcționat bine până în anul 2020 cand a venit pandemia peste noi.Pana in anul 2022 mi-am achitat datoriile la stat iar din luna iulie 2022 am rămas fără contabil și nu am mai avut cum să îmi trimit declarația unica și bineînțeles nici bilanțul nu mi s-a făcut.Anul 2023 nu am trimis nimic către ANAF din lipsa de contabil iar acum a-și vrea sa îmi bag firma in faliment că nu mă mai pot descurca.Acum întrebarea mea este ce trebuie sa fac mai departe pentru că firma sa îmi Intr in faliment?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:11, 6 August 2024
1.Va faceti un SPV la ANAF.
2.Va depuneti declaratiile restante.
3.Achitati(daca este cazul).
4.Mergeti la ONRC si cereti radiere.
5.Va depuneti ultima declaratie pentru anul 2024 pe zero(sau cu venituri daca este cazul) si ati terminat.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
ContabilGB, utilizator
Pentru o intreprindere individuala nu se discuta de bilant ci doar de declaratia unica pe care o puteați depune singur, fără ajutorul unui contabil.
Nici acum nu e timpul trecut. Va completați registrul de încasări si plati cu sumele reprezentand venituri efectiv încasate și cele de la cheltuielile efectiv realizate in anul respectiv conform documentelor justificative ale încasărilor și plăților (doar conform chitanțelor, bonurilor de la casa de marcat si extrase de cont de la contul de pe intreprinderea individuala.
Veți plăti doar ca penalitate o suma pentru nedepunerea declaratiei unice pentru anii 2022 și 2023, dacă nu le-ati depus.
Dacă nu luați legătura cu cei de la finanțe și încercați sa depuneți declaratiile și sa plătiți penalitatile, ele nu se vor șterge automat sau cu treaba cu "falimentul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tocmai am primit o instiintare de la anaf-antifrauda dragos.b65 dragos.b65 Buna ziua! Tocmai am primit o instiintare de la ANAF-Antifrauda, in care mi se zice ca in perioada 2017-2021 am avut incasari de tip ramburs, si ca e obligatia ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica cu venit din inchirieri bogdan.balasa bogdan.balasa Buna ziua! Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv..in luna mai anul acesta am completat declaratia unica pentru declarare venituri din chirii si am ... (vezi toată discuția)
Plata cass datorat de la depozite bancare am ajuns la concluzia ... laura1016 laura1016 Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? ... (vezi toată discuția)