avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS pentru persoanele fara venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS pentru persoanele fara venituri

Buna ziua! Am o intrebare despre plata CASS pentru persoanele fara venituri. Daca vreau sa imi platesc asigurarea de sanatate pe perioada in care nu sunt angajata nicaieri, o pot face doar pentru aceasta perioada? Sau nu se poate plati decat pe un an intreg? Mai concret, eu am demisionat de la ultimul loc de munca in luna Iunie 2024, iar acum nu am niciun angajator, niciun alt tip de venit, insa este temporar, pana voi gasi alt job. Pot doar pentru aceasta perioada sa platesc cass? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ILIE ANDRIES , Contabil 15:18, 10 August 2024
Înțeleg că nu puteți deveni co-asigurat!

Persoanele care nu realizează venituri asupra cărora se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate dacă depun „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (D212).

Calitatea de asigurat pentru această categorie de persoane se acordă pentru o perioadă de 12 luni de la data depunerii declarației unice. Baza de calcul a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate este egală cu 6 salarii minime brute pe țară în vigoare la data depunerii declarației.

~ final discuție ~