avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ,vreau sa deschid un proces de partaj pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ,vreau sa deschid un proces de partaj pentru un apartament ...

Buna ziua ,vreau sa deschid un proces de partaj ,pentru un apartament cumpărat prin programul ,,Prima casa,,în urma cu 8 ani. Creditul este pe numele fostului soț,deoarece în acel moment eu nu munceam ,ulterior m-am angajat. Banii pentru avansul creditului au fost dați de către fratele meu (in mână), Specific ,fostul soț , pe tot parcursul căsniciei de 14 ani a avut salariul mai mare decât mine. In prezent,suntem divorțați de 1 an ,eu stau in chirie de 4 luni,Refuza vânzarea apartamentului . Întrebarea mea este ,daca deschid proces de partaj , ce șanse am ? Vă mulțumesc anticipat! Cu stima ,Dana Nec
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:43, 8 August 2024
Buna ziua,
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor. Partajul asupra bunului comun il puteti realiza, intrucat nimeni nu poate fi fortat sa ramana in indiviziune. Oricine poate cere celuilalt coproprietar iesirea din indiviziune/partajul. Chiar daca fostul sot refuza vanzarea bunului, partajul judiciar se poate realiza prin atribuirea bunului in intregime unuia dintre soti in schimbul unei sulte, analizandu-se inclusiv perioada ramasa din credit, ajutorul acordat de fratele Dvs la plata avansului achitat, etc.

Si daca il vinde , mai rămâne ceva după ce achitati creditul?
Cereti partajul în instanta, cereti sa i se atribuie casa si creditul și sa va dea sulta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat, faceti calcule concret, caci nu cunosc valoarea si durata creditului pentru pretul imobilului, ce alte dovezi mai sunt privind avansul etc.
acest răspuns util
Mulțumesc, pentru sfat,mă voi adresa unui avocat! Cu stima ,Dana Nec
acest răspuns util
Șanse aveți.
Însă, detaliile de care profita avocatii fac diferența.
Asa sta treaba în justiție.

București 2024

~ final discuție ~