avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, Am fost plecat in delegatie 4 zile . ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, Am fost plecat in delegatie 4 zile . Angajatorul mi-a ...

buna ziua,
Am fost plecat in delegatie 4 zile . Angajatorul mi-a asigurat transportul, cazarea si masa (md, pranz , cina). Am beneficiat de diurna pentru prima si ultima zi ( considerate zile de deplasare).
Este corect sa nu mi se acorde diurna si nici bon de masa pentru ziua 2 si 3 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 8 August 2024
Buna ziua,
Conform HG 714/2018:

(5) Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum și pentru ultima zi, în cazul delegării dispuse pentru o perioadă mai lungă de o zi, nu se acordă alocație zilnică de cazare, iar indemnizația de delegare se acordă numai dacă durata delegării este de cel puțin 12 ore.
(6) Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare
Intrebati angajatorul cum a calculat.
potrivit dispozițiilor legale, salariatii care sunt delegați sau detașați în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație de delegare sau de detașare, nu beneficiaza de tichete de masa.

~ final discuție ~