avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un spor, si ...

Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un spor, si sunt delegata in alt loc de munca unde sporul este mai mare, de care spor voi beneficia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 12 August 2024
Depinde pentru ce este sporul, daca este pentru anumite conditii de munca etc.
De sporul de unde ati fost delegata ...
Da e un spor de conditii de munca
Pe durata delegării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă. Adica, asa cum am mai spus, de sporul de la societatea de unde sunteti delegat.
Isi pastreaza drepturile, insa daca face munca de dat cu matura in birouri si e trimis sa dea cu matura in mina, sporul de noapte de la datul cu matura in birouri e un drept pe care si-l pastreaza. Dar daca in mina da cu matura pe timpul zilei, nu il mai primeste. Are drept la el, dar nu il primeste.
Sunt de acord cu tine, dar nu ca primeste sporul, ci ca isi pastreaza dreptul la sporul de la societatea de unde e delegat. Daca in noua societate exista spor de lucru in mina, eu spun ca ar trebui sa revada contractul individual de munca. Nu vad sa fie chiar alb si negru daca acele conditii de munca difera semnificativ.

Scopul prevederilor cu pastratul drepturilor este spre protectia salariatului, ca sa nu profite angajatorul de el, delegarea fiind obligatorie pentru primele 60 de zile. Si atunci contravine scopului legii dezavantajarea angajatului printr-o delegare a muncii. Trebuie vazut intreg contextul, oricum.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
Liliana Gradinaru, Avocat