avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA NEFFIND PLATITORI DE TVA PLATIM TVA IN ROMANIA PT ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

NEFFIND PLATITORI DE TVA PLATIM TVA IN ROMANIA PT FACTURI EXTRACOMUNITARE

Buna ziua,
Suntem o Asociatie neplatitoare de Tva, dar avem Cui pt. tva intracomunitar. Noi suntem intermediari intre parinti si furnizorul din Uk care organizeaza taberele in Uk. Parintii au platit banii catre noi, facturile au fost emise catre parinti fara Tva, iar cei din Uk ne-au emis facturi noua pt. costurile cu taberele. Taberele se desfasoara in Uk. Intrebarea mea este daca noi platim Tva in Romania pt facturile primite de la cei din Uk. Daca le declaram in declaratia 301. Astept raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralucarosetti , utilizator 12:21, 13 August 2024
UK nu mai este in UE. Certificatul pe care-l aveti este doar intracomunitar(asa ati spus), deci nu se aplica in relatia cu UK.
Achitati factura catre UK, asa cum este ea cu TVA.
Nu se declara in 301 si 390.
Da, stiu ca nu mai este in UE. Factura primita din Uk nu are tva pe factura. In acest caz cum procedez?
Achitati factura asa cum este.

Nu inteleg intrebarea. Dezvoltati, va rog.

ralucarosetti a scris:

Da, stiu ca nu mai este in UE. Factura primita din Uk nu are tva pe factura. In acest caz cum procedez?

Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
ContabilGB, utilizator
Am primit o factura din Uk pt servicii tabere care se desfasoara in Uk. Factura nu are tva pe ea. Intrebarea mea este daca noi trebuie sa platim tva in tara, daca o declaram in 301?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
ralucarosetti, utilizator
Nu achitati TVA pentru ea.
Nu se declara in 301.
Nu se declara in 390.