avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Dupa cat timp nu mai apare in cazier o fapta savarsita in 11.10. 2004 (20, 211 CP) si liberare cu susp.exec.pedepsei sub supraveghere la 16.02.2005 termen de incercare 8 ani?
Cel mai recent răspuns: ContSters126965 , utilizator 10:07, 7 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Desi nu ati precizat cuantumul pedepsei si nici data ramanerii definitive a hotararii, potrivit art.86 indice 2, termenul de incercare in cazul unei pedepse cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se aduga un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani.
Reveniti cu detalii si lamurim exact situatia!
4 ani cu suspendare si incercare 8 ani
"Reabilitarea in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere"-art.86/6 c.pen:

"Daca cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.86/4,el este reabilitat de drept"

Deci,raspunsul este .dupa expirarea termenului de incercare de 8 ani
Undeva este o eroare.Ori este pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, ori este o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.Termenele de incercare sunt diferite asa ca trimiteti exact ce scrie in dispozitivul hotararii pentru a va da un raspuns corect.De asemenea trebuie sa stiti data la care a ramas definitiva hotararea.

Alte discuții în legătură

Condamnare art 181 alin 1 cp popem popem Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la doua luni inchisoare in baza art 181 alin 1 cp , cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea in cazul unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere victorn victorn am primit inchisoare cu suspendare 10 luni!si perioada de supraveghere de 3 ani si 10 luni! cand se poate cere reabilitarea s-au mai bine zis stergerea ... (vezi toată discuția)