avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe teren

Buna seara. Am o nelamurire legata de plata unei taxe reprezentand impozit pe un teren inchiriat de la primarie . Concret , am un contract de inchirie a unei "proprietati " din domeniul privat al statului , proprietate formata din : cladire , curte si gradina , aceasta din urma fiind considerata teren agricol . In momentul de fata se exucuta lucrari de reparatii capitale si curente , fara a desfasura nici o activitate economica , deci deocamdata nu obtin venit nici din folosirea cladirii nici venit agricol prin folosirea terenului agricol . Mi s-au invocat art 256 si 257 din HH 44/2004 . Ok. Le-am citit. Dar am eu am gasit modificarile acestor 2 articole respectiv prin Lg 343/2006 art . 1 pct 230 si OUG 83/2004 art. 1 pct 112 , ceea ce ma face sa cred ca desi sunt chirias iar titular al terenului este primaria , eu nu datorez impozit deoarece deocamdata nu am venit din activitatea desfasurata in cladirea inchiriata si nici venit agricol din terenul agricol Oricum obiectul contractului il resprezinta desfasurarea de activitati de comert, distractive si culturale , evident in cladire nu pe terenul agricol amintit .
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate sau doar interpretez eu prea...
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: mike78 , utilizator 10:57, 10 Februarie 2010
aveti dreptate impozitul pe proprietate trebuie platit de proprietar ,nu de chirias
indiferent de ordonante
Multumesc pt raspuns .
Ceea ce am scris am explicat si celor de la primarie. Insa o tin una si buna ca eu trebuie sa platesc chiar daca deocamdata nu am venit din desfasurarea contractului de inchiriere. Mai mult mi-au dat un exemplu cu care vroiau sa-si intareasca parerea: daca am un garaj in fata blocului trebuie sa platesc impozit pe terenul pe care este amplasat garajul . Este aiurea exemplul din punctul meu de vedere , pt ca mie mi se pare ca este cu totul altceva cazul cu garajul . Concret , cum pot sa-i atac?
Multumesc .
Dumneavoastra platiti concesiunea fata de proprietar, si mumai proprietarul plateste impozit pe teren, cladire etc. e o aberatie a primariei, vedeti contractul .
Multumesc pentru raspuns .
Le-am spus si eu acelasi lucru . Insa invoca mereu art 256 si 257 din HG 44/2004 . Mai mult i-am contrazis si legat de exemplul cu terenul pe care este amplasat garajul . Astfel eu platesc e adevarat impozit pt terenul pe care e garajul in fata blocului dar nu platesc chirie . Aici e taman invers . Am contract de inchiriere , platesc chirie si mai vor sa-mi ia si impozit pe terenul "gradina" . Bine macar ca au citit cu atentie si nu-mi i-au pe terenul de sub cladire .
Orice argument aveam eu imi citeau raspicat HG 44/2004 cu art respective .
Ce sa le mai zic?
mihaela Categotic nu te vei intelege cu ei pentru ca sint batuti in cap
Sindura solutie este s-ai chemi in judecata, si instanta sa constate ca obligatia de plata a impozitului ese a lor.Ai fac un mare bine tuturor locuitorilor de unde esti care se afla in situatia ta.
Atentie la procedura prealabila

Alte discuții în legătură

Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala silvica1940 silvica1940 pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren agricol RodicaMaria RodicaMaria Buna, Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Acum 5 ani am primit mostenire un hectar de teren agricol de la bunici pe care l-am dat in arenda la o ... (vezi toată discuția)