avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis nou pentru bloc fara asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis nou pentru bloc fara asociatie de proprietari

Ce pasi si ce documentatie trebuie sa studiez pentru a rezolva urmatoarea situatie?
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu acoperis drept. In primavara datorita unei furtuni care a produs daune totale la hidroizolatie am fost nevoit sa refac hidroizolatia pe suprafata apartamentul. In continuare mai sunt infiltratii din diverse motive. Blocul nu are asociatie de proprietari dar as vrea sa incep demersurile pentru realizarea unui acoperis simplu tip sarpanta (deoarece ofera o protectie mai buna si de durata). Efectiv nu stiu de unde sa incep acest demers. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:20, 9 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu ar fi fost sa refaceți toată hidroizolația și sa vă recuperați banii de la ceilalți proprietari, amiabil sau prin instanță. Dacă, în schimb doriți acoperiș, trebuie sa obțineți autorizație de construire pentru acoperișul întregii clădiri. E mai complicat. Puteți cere certificat de urbanism la primărie și asa veți afla de toate actele , autorizatiile și proiectele de care aveți nevoie. În prima variantă, cea cu refacerea hidroizolații nu aveți nevoie de asa ceva.


1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie incepeti cu infiintarea unei asociatii si presedintele face demersurile (urbanism, autorizatie etc.), fie luati mandat de la fiecare locatar.

~ final discuție ~