avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna dimineata Am primit o invitatie de la politia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna dimineata Am primit o invitatie de la politia popesti leordeni ...

Buna dimineata
Am primit o invitatie de la politia popesti leordeni pentru ca am parcat motocicleta pe locul unui magazin.
Am fost chemat sa fiu amendat conform hcl 99/12.08.2022.
Eu primisem acordul verbal de la fostul sef de magazin sa parchez motocicleta pe o laterala a locului lor de parcare astfel incat ei sa poata descarca marfa pe langa mine si sa nu le mai blocheze altcineva locul.
Seful de magazin s a schimbat si a considerat ca e ok sa nu discute cu mine si sa cheme direct politia.
Pe invitatie e trecut nr de inmatriculare dar la marca au trecut Moto
Ce se poate intampla daca nu ma prezint?
Ma poate amenda politia locala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:56, 11 August 2024
Se pot întâmplă multe. Va trimit o comunicare oficială sa dați toate datele celui care a condus motocicleta, prima dată, și trebuie sa răspundeți la ea, altfel amenda e de vreo 1500 RON. Mai bine răspundeți invitatiei actuale și plătiți jumătate din minim și gata.

Ar fi valabila amenda daca parcarea este intr-un complex privat? Si nu e loc de la primarie? E numerotat si fara placuta

latka a scris:

Se pot întâmplă multe. Va trimit o comunicare oficială sa dați toate datele celui care a condus motocicleta, prima dată, și trebuie sa răspundeți la ea, altfel amenda e de vreo 1500 RON. Mai bine răspundeți invitatiei actuale și plătiți jumătate din minim și gata.

Tot ce e posibil, nu ați precizat ce scrie în HCL.

[ link extern ]
E invers poza, asa e incarcata de primarie si n-am putut sa o rotesc de pe telefon
latka a scris:

Tot ce e posibil, nu ați precizat ce scrie în HCL.

Dacă asa scrie, atunci sunteți bun de plată.

~ final discuție ~