avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drum acces în cota 1/3. Bună ziua, A fost o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drum acces în cota 1/3. Bună ziua, A fost o proprietate cu un drum de acces (L=50 m ...

Bună ziua,
A fost o proprietate cu un drum de acces (L=50 m cu l=3,5 m) la drumul județean. Acum există 3 proprietăți cu numere cadastrale distincte și cu parte 1/3 pentru fiecare din drumul de acces care are alt nr. cadastral. Unul din proprietari a considerat că deținând 1/3 din drumul de acces, poate să își facă pe o latură (cam 40 cm lățime) grădină. Cu acoperiș din lemne și plasă antigrindină legata de gardul vecinului care a fost de acord. Eu (având una din proprietăți) vreau să mă racordez la apă curentă și canalizare. Cel mai bun traseu este pe latura de mai sus. Mai ales că sunt nevoit, datorită distanței să scot 2-3 țevi de aerisire din țeava de canalizare pentru a nu ajunge mirosul de canal in baie sau bucătărie. Cum îl pot convinge, legal să își dezafecteze latura pe care trebuie sa sap șanțul ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Trebuie vazute actele pe acel drum, nu intekeg cum fiecare treime are alt nr cadastral.
Bună dimineața,
M-am exprimat eu greșit. Drumul de acces are un singur număr cadastral. În actul de partaj voluntar se spune :
-"Noi, copartajantele..( 3 pers)....înțelegem să rămânem în indiviziune și în cote părți egale asupra terenului în suprafață de 227 mp, in intravilan, drum acces, identificat cu nr. cadastral 70234, cu vecinătățile....

Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie vazute actele pe acel drum, nu intekeg cum fiecare treime are alt nr cadastral.

Bună ziua,
Iertați-ma dar cine a spus că fiecare treime din drumul de acces are alt număr cadastral ? Dintr-o proprietate inclusiv drumul de acces, s-au format 4 loturi cu 4 numere cadastrale. Trei loturi cu trei proprietari și cu trei numere cadastrale și un lot cu număr cadastral distinct pentru drumul de acces (227 mp.). Restul este scris mai sus. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

volodea a scris:

Bună dimineața,
M-am exprimat eu greșit. Drumul de acces are un singur număr cadastral. În actul de partaj voluntar se spune :
-"Noi, copartajantele..( 3 pers)....înțelegem să rămânem în indiviziune și în cote părți egale asupra terenului în suprafață de 227 mp, in intravilan, drum acces, identificat cu nr. cadastral 70234, cu vecinătățile....

Liliana Gradinaru a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate.
Vorbiti cu un avocat, notificati, dati termen, puneti in intarziere, ii comunicati ce veti intreprinde dupa expirarea termenului, estimati costurile pe care le poate suporta eventual.
Daca nu functioneaza, continuati spre instanta. Totusi, o notificare buna ar trebui sa rezolve.

~ final discuție ~