avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se raporteaza aceasta situatie in D112?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se raporteaza aceasta situatie in D112?

Un salariat are intr-o luna doua contracte (unul de administrare incepand cu 01.06 si unul de salariat incepand cu 21.06), a incetat un CIM si a incheiat altul dupa o zi. Cum se raporteaza aceasta situatie in D112 la data intrare in categoria de asigurat imi ia data contractului de salariat 21.06, adica cel de-al 2-lea contract si nu stiu daca este corect asa, dat fiind ca contractul de administrare l-au incheiat strict pentru a pastra statutul de microintreprindere pana s-au decis ce sa faca mai departe, iar aceasta data preluata ar depasi cele 30 zile in care trebuie sa faca angajarea? Totodata, societatea a fost infiintata in 10.05, direct ca platitoare de contributii pentru salarii si de curand am primit instiintare de la ANAF, ca nu s-a depus declaratia pentru luna mai, dar in luna mai nu au existat salariati. Exista o anumita procedura?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContabilGB , utilizator 20:05, 13 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In Codul Fiscal se mentioneaza ca societatea trebuie sa aiba cel putin un salariat in max. 30 de zile de la infiintare.
2. Din punctul meu de vedere contractul de administrare nu va ajuta in acest caz si societatea trebuie sa devina platitoare de impozit pe profit.
3. In luna mai trebuia depusa o declaratie 112 cu zero la fiecare contributie.
4. Datele din 112 despre care ati mentionat sunt corecte.

~ final discuție ~