avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune dividende

Buna ziua! Rog ajutor intr-o speta, daca este posibil.
In cadrul unui SRL s-a realizat de curand cesionarea integrala a partilor sociale catre un nou asociat unic. Problema o constituie distribuirea dividendelor din perioada anterioara, inainte de cesiune.
Asociatul vechi este sotul meu, asociatul curent sunt eu. Noi suntem in proces de divort.

Cum sa interpretez acest paragraf din actul constitutiv recent?
„Dividendele care se cuvin după data transmiterii părților sociale aparțin cesionarului, în afară de cazul în care părțile au convenit altfel”.
Dividendele din anii trecuti se vor distribui fostului asociat unic sau celui curent?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:33, 11 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se distribuie dividende asociatului care este înregistrat la Registrul comertului la data convocării adunării generale în care se votează repartizarea profitului din anii precedenți catre dividende.
Ar fi trebuit sa ii dați fostului asociat doar banii reprezentand dividende distribuite prin hotărâre a adunării generale dar neplatite înainte de a se face vânzarea (cesionarea).
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2024
george-neagu, moderator
Va multumesc!
Asadar daca azi convoc adunarea generala a asociatilor pentru repartizarea profitului din anii precedenti catre dividende, dividendele se vor distribui catre noul asociat unic (in speta eu)? Chiar daca pana anul acesta asociatul unic era sotul meu. Sper ca am inteles corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.

~ final discuție ~