avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as avea nevoie de niste clarificari pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as avea nevoie de niste clarificari pentru situatia ...

Buna ziua,

as avea nevoie de niste clarificari pentru situatia urmatoare si, pentru ca nu am gasit informatii exacte online, apelez la dumneavoastra.
Bunicii mei au avut 2 copii (unul fiind mama) si in urma decesului bunicii, el s-a recasatorit , sotia lui venind in casnicie cu un copil. Apoi ei au mai avut inca un copil impreuna, In total 4 copii in casa, din care 3 ai bunicului.
In urma decesului lui, acum mult timp, succesiunea i-a dat bunicii vitrege 1/4 cota parte din masa succesorala, in care erau incluse si doua terenuri, pe care era proprietar doar bunicul.
Acum ca a murit si sotia lui (bunica vitrega), as dori sa stiu daca copilul ei, din casnicia anterioara, are dreptul la cota parte din ce a mostenit ea, ca sotie supravietuitoare dar din terenurile care erau doar ale bunicului.
Sper ca am fost clara, daca nu pot sa mai dau info sau, daca mi-ati spune unde sa gasesc toate specificitatile legate de mosteniri si succesiuni, raman recunoscatoare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 11 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza ce avea bunica , de unde avea , ca a mostenit ,ca a cumpărat, ca a primit....tot ce avea ea, întra în masa succesorala și e mostenita de copilul ei.

~ final discuție ~