avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod calcul vechime în specialitate personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod calcul vechime în specialitate personal contractual. Bună ...

Mod calcul vechime în specialitate personal contractual.

Bună ziua.
Eu am lucrat 10 ani ca asistent social cu contract individual de muncă cu timp parțial de 2 ore/zi.
Revin cu răspunsul pe care mi l-au dat cei de la Resurse Umane din cadrul DGASPC Iași.
Deși eu sunt personal contractual, cei de la Resurse Umane fac referire la ARTICOLUL 424 din Codul administrativ "Dreptul la recunoaşterea vechimii în muncă, în specialitate şi în grad profesional" care stipulează la al. 4 faptul că: "În toate cazurile vechimea în specialitate se raportează la durata normală a timpului de muncă, fiind calculată prin raportare la fracţiunea de normă lucrată şi se demonstrează cu documente corespunzătoare". Cu alte cuvinte consideră că perioada de 10 ani lucrată cu CIM cu timp partial de 2 ore se împarte la 4... adică 10 ani : 4 = 2,5 ani vechime în specialitatea studiilor de asistență socială!

Vă rog să-mi spuneți dacă acest art. 424 din Codul administrativ se referă și la personalul contractual sau doar la funcționarii publici?
Care e vechimea mea în specialitatea de asistență socială?

Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 13 August 2024
Nu cred ca se aplica si personalului contractual .

Dispozițiile art. 376 alin. (2), 430, 432-434, 437-441, 443-449, 458 și art. 506 alin. (1)-(9) C.adm-tiv. se aplică în mod corespunzător și personalului contractual. .. art.424 nu se mentioneaza in textul de lege.

~ final discuție ~