avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am divorțat de curând de soțul meu (la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am divorțat de curând de soțul meu (la notar) și ...

Bună ziua! Am divorțat de curând de soțul meu(la notar) și am introdus și actele pentru partaj( tot la notar). Acum,fostul soț insistă să ne împăcăm (să ne mai dăm o șansă) dar să renunțăm la partaj.Întrebarea mea este: ce dezavantaje ar fi dacă voi accepta propunerea lui? Menționez că noi ne-am înțeles că mie să- mi rămână apartamentul+ 2000 euro și lui să îi rămână firma pe care am administrat-o și gestionat- o împreună( suntem amândoi titulari ). Se poate redeschide procesul de partaj peste ceva timp( în cazul în care tot nu ne vom înțelege). Mai menționez că divorțul s-a produs din cauza unei femei care. acum l-am părăsit și de aceea fostul soț vrea să se întoarcă acasă( la mine și copilul nostru) și să retragem actele de partaj de la notar. Care ar fi consecințele ș i dezavantajele acestui fapt? Cu ce m-ar afecta pe mine? În așteptarea răspunsurilor,vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:30, 14 August 2024
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul il puteti face si mai tarziu, dar daca acum ”v-ati inteles”, poate altădată nu veți mai cădea de acord. Doamna care l-a părăsit se poate întoarce sau poate apărea o alta...
Eu personal v-aș recomanda să finalizați partajul.
Puteți încerca repararea relației, vă puteți chiar recăsători, dar în privința bunurilor ar fi bine ca situația să fie clarificată acum.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta proprie si cu parere de rau va spun ca "ciorba incalzita nu e buna" Daca a dat de gustul relatiei extraconjugale cred ca va recidiva. Cea mai echitabila si safe solutie pentru dumneavoastra si copilul ce il aveti in ingrijire ar fi sa continuati partajul si apoi puteti convietui bine mersi amindoi, Veti fi in separatie de bunuri, si asta il va face sa-si cumpaneasca mai bine actiunile stiind ca nu mai e stapin pe situatie. In cel mai rau caz tot la despartire ati putea ajunge, adica de unde am plecat dar cu situatia patrimoniala clara. Succes!

~ final discuție ~