avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Autentificare Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Autentificare Certificat de nastere

Autentificare Certificat de nastere
Am nevoie sa imi legalizez certificatul de nastere la consulatul Romaniei. La consulat mi s-a spus ca certificatul pe care il am nu mai este valabil. Este un certificat model vechi, emis de autoritatile romane de dinainte de 1989. Am ramas socat cind am aflat ca certificatul nu este valabil. In tara l-am legalizat in diverse situatii prin notariat. Niciodata notarii nu mi-au spus ca acest certificat de nastere nu mai e valid. Consulatul mi-a spus ca notarii nu stiu legea!
Cine are dreptate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Luzer , utilizator 09:45, 13 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul nu iși pierde valabilitatea ! Poate este prea uzat sau nu se mai înțeleg bine datele din el și din această cauză v-au spus așa ceva, dar nu are ”termen de expirare”.
Puteți obține un certificat model nou chiar prin intermediul Consulatului, dar durează foarte mult. Se rezolvă mai repede dacă ajungeți în țară sau faceți cuiva o procură.
pai tocmai asta ma mira, in primavara mi-am reinnoit CI-ul si certificatul a fost ok, lizibil, no problemo la politie! Insa la consulat, brusc nu mai este bun.

~ final discuție ~