avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa stiu daca putem face o actiune in instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa stiu daca putem face o actiune in instanta pentru ...

As dori sa stiu daca putem face o actiune in instanta pentru o uzucapiune eu si nepotul meu in calitate de mostenitori acceptanti, eu de pe urma mamei mele iar nepotul de pe urma surorii mele.
Pe scurt: parintii mei au cumparat cu chitanta de mina un teren in 1956, au construit o casa in 1958, ulterior tatal a decedat in 1975 mostenitori legali fiind mama, eu si sora mea.(certificat de mostenitori) In anul 2001 a decedat mama succesori fiind eu si sora mea fara dezbaterea succesiunii. Eu am facut declaratie de acceptare inregistrata in RNNEOS. In 2015 a murit si sora mea iar unicul ei fiu a facut declaratie de acceptare in termen. Masa succesorala nu exista dar va exista in urma procesului.
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 10:42, 13 August 2024
Bună ziua.

Se poate, însă dacă doriți să se rezolve într-un mod favorabil, vă sfătuiesc să faceți demersurile prin avocat, pentru că au un grad de dificultate destul de ridicat.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Multumesc de raspuns,
Sigur , nici nu concepem fara avocat.
Mai ales ca este si o taxa de timbru costisitoare si sa pierzi pentru ca reclamanrii nu au calitate procesuala activa riscul este foarte mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si uzucapiune Alx111 Alx111 Daca din 3 mostenitori doar unul se prezinta la notar si dobandeste dreptul de proprietate pentru cota sa parte, apoi timp de 11-12 ani se ingrijeste singur de ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii favex favex Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul ... (vezi toată discuția)