avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Sambata 10.08.24, ma opreste politie pt o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Sambata 10.08.24, ma opreste politie pt o verificare ...

Buna ziua,
Sambata 10.08.24, ma opreste politia pt o verificare de rutina, si descoperim impreuna ca am ITP expirat de 2 saptamani. Bineinteles ca se retine talonul masinii plus o amenda de 1490 le, si se elibereaza o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Luni dimineață la prima ora ma duc la RAR sa rezolv situatia( masina este una in stare foarte buna, intretinuta, fac naveta zilnic ), unde am surpriza ca de pe data de 15.07.2024 nu mai poti veni la RAR decat cu programare. Ok, am făcut programare, problema e ca primul loc disponibil e pe data de 04.09.24, adica 11 zile nu pot circula cu masina. Amenda, am fost si am platit-o tot luni. Eu depind de masina, ca sa ajung la servici, am uitat pur si simplu de ITP, nu din rea voință. Intrebare mea este, as putea sa contest PV, sa imi ridic talonul? Apoi sa ma duc sa fac ITP imediat, pt ca nu pot circula fara ITP pana la data programarii de la RAR? Repet, sunt cetatean de bună credință, amenda am platit-o prima, am gresit, platesc. Dar am nevoie de masina. Exista consecinte? Sunt sigur, contestatia va fi respinsa, dar ma interrseaza sa pot circula cu masina.
Contestatie/recuperat talon de la serviciul rutier/ mers imediat la o alta statie ITP acreditata RAR. Ce se intampla dupa respingerea contestatiei? Poate fi blocata statia ITP pentru ca figurez cu programare la RAR cu situatia respectiva?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2024
NinelM, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:37, 14 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa nu va ginditi sa contestati PV, caci nu va restituie certificatul de inmatriculare, chiar daca veti contesta PV, nu e sanctiune contraventionala complementara ci masura tehnico administrativa. Cautati solutii alternative de circulat, cele 11 zile.
Articolul 112
(4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu excepția celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului, utilizatorului vehiculului sau reprezentantului convențional al acestora de către poliția rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, în condițiile prevăzute în regulament, precum și la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~