avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Câțiva părinți de la un colegiu am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Câțiva părinți de la un colegiu am hotărât sa ...

Buna ziua!

Câțiva părinți de la un colegiu am hotărât sa infiintam o asociatie care se numește „PRIETENII ȘCOLII NORMALE” si am mentionat în statut urmatorul articol:

“Calitatea de membru al ASOCIAŢIEI „PRIETENII ȘCOLII NORMALE” poate fi dobândită de către: a) Părinți sau tutori ai elevilor colegiului “X”;
b) Părinți sau tutori ai foștilor elevi ai Colegiul “X”;
c) Foști elevi ai Colegiul “X”; care au împlinit vârsta de 18 ani;
d) Cadre didactice absolvente ale Colegiilor și Liceelor cu același profil similar Colegiului “X”;
e) Cadrele didactice ale Colegiului “X” inclusiv personalul auxiliar al acestuia “

Acum, avem o nelamurire legată de cine mai poate să facă parte din Consiliul Director pe lângă
-președinte și 2 (doi) vicepreședinți.

Directorul liceului a venit cu propunerea ca din acest Consiliul Director să facă parte și un cadru didactic activ al liceului în calitate de vicepreședinte, lucru cu care unii dintre membrii fondatori nu sunt de acord și vor să vadă un articol de lege care interzice sau permite prezența unui cadru didactic în acest Consiliul Director în calitate de vicepreședinte .

Vă rog să mă ajutați cu câteva lămuriri legate de acest aspect pe care să le pot prezenta acelor membri fondatori care nu sunt de acord cu prezența unui cadru didactic care să aibă calitatea de vicepreședinte al Consiliului Director.

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 14 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege ... in statut /actul constitutiv se poate mentiona numarul de membrii ai Consiliului Director si componenta acestuia.

~ final discuție ~