avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de 30%din somajBuna seara am o situatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de 30%din somajBuna seara am o situatie foarte neplacuta,va rog sa ma ajutati ...

Buna seara am o situatie foarte neplacuta,va rog sa ma ajutati daca e posibil.Din decembrie pana in aprilie am fost somera cu indemnizatie.In aprilie m-am angajat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata.La angajare am spus ca voi beneficia de cei 30%din somaj,la care doamna de la biroul personal mi-a zis ca imi va face dosarul.Eu crezand ca dosarul a fost transmis am asteptat sa imi soseasca cei 30%din somaj.Insa azi,dupa ziua de salar am vazut ca nu am banuti in plus,am intrebat-o daca nu stie cand si cum voi primi acea suma,la care ea a sarit in sus ca nu mi-am facut dosar si nu am depus.Amintintindu-i discutia noastra desigur a negat totul,mi-a spus ca ea nu are obligatia sa umble dupa drepturile mele,si ca a expirat termenul de 60 de zile ,si nu mai are ce sa imi faca.Sincer eu nu am stiut ca eu nu am dosarul depus,nici macar de termenul de 60 de zile nu mi-a pomenit nimeni,dar nici macar nu am fost anuntata ca am gata actele ptr.a putea fi dus la somaj.Acum eu sunt vinovata ca nu m-am dus cu dosarul in termen.Dar cu care dosar puteam sa merg?Oare cei care se ocupa cu angajatii nu ar trebui sa ne puna la dispozitie actele necesare ptr.dosar?nu ar trebui sa comunice angajatilor ca este un termen?Noi oamenii simpli nu studiem legile la zi,noi suntem angajati ptr.altceva.Oare se mai poate face ceva ptr.a beneficia de acesti banuti?tosusi este vorba de 2900 de lei,care conteaza mult ptr.un om simplu.Va multumesc ptr.un eventual raspuns.

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi 2009 adina_md adina_md Buna ziua!am o intrebare legata de dreptul la ajutorul de somaj acordat absolventilor de studii superioare din 2009. mai precis, am terminat medicina in ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj ash11 ash11 Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Am intrat in somaj pe baza art.65( desfintarea locului de munca).Dupa 2 saptamani mi-am gasit un alt loc de munca, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani Dana Ciulu Dana Ciulu Stimate domn sau doamna, Am nascut pe 29 iulie 2009. In cartea de munca nu mi-a fost inregistrata perioada 15 sept - 26 oct 2008 pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)