avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece nu reușesc ...

Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece nu reușesc sa înțeleg următoarea situatie:

Am o sentința judecătorească în prima instanta, si apel nefondat definitiv, în care se decide compensare de pensie între cei doi copii ai mei, care au fost despărțiți prin aceiași sentința și anume unul la mine și altul la tatăl narcisist!
Nu înțeleg ce inseamna compensare de pensie, sentința este din 2019, în momentul in care copilul care locuieste cu mine a implinit 18 ani, tatăl a început cu sicanari, amenintari ca daca nu achit pensie pentru copilul care locuieste la el, imi deschide dosar de executare, deoarece copilul are 16 ani, pana cand copilul care a împlinit 18 si locuieste la mine, nu sa am achitat nimic, nici eu si nici el nici o pensie copiilor, deoarece au fost impartiti ca niste bunuri, si nu fiinte umane, in hot.judecatoreasca! Acum ce sa înțeleg ca a fost compensata pensia pana la împlinirea majoratului unuia dintre minori, și acum eu sunt obligată din momentul acesta sa achit pensie pentru copilul care nu locuieste cu mine, pt.ca el nu este major?
Ideea este ca copilul care locuieste cu mine, a devenit major si dorește sa-l acționeze în judecată pe tatăl sau, pt pensie alimentara deoarece își continuă studiile la forma de Învățământ de zi, numai ca vor mai trece cel putin 2luni de la împlinirea vârstei de majorat pana va depune acțiunea lui separata în instanta pt pensie alimentara.
Va rog dacă ma poate lămuriri cineva cu aceasta situație cu care ma confrunt ar fi minunat.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:16, 15 August 2024
Băiatul să depună acţiunea pentru pensie alimentarăî imediat, (ier dacă se ppoate! ), fiindcă pensia e datorată de la data depunerii acţiunii. Deci, acţionaţi imediat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)