avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... handicap retard mintal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

handicap retard mintal

Buna ziua , am depus dosar la DGASPC pentru indemnizație de handicap pentru fratele meu de 43 ani, diagnostic retard cu iq 45 și scor GAF 40. El nu a facut scoala ajutătoare, momentan sta acasa, nu găsește de muncă, neștiind sa scrie și sa citească etc.
Problema este ca nu avem documente de debut a afecțiunii anterior vârstei de 18 ani. Fratele are livretul militar cu inapt emis la 19 ani.
Are vreo șansa să primeasca ajutor de handicap?
Ultima modificare: Joi, 15 August 2024
elia8, utilizator

Alte discuții în legătură

Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)