avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpăr apartament în imobil cu ipotecă și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpăr apartament în imobil cu ipotecă și interdicție de înstrăinare în CF?

Bună ziua!
Vă rog mult ajutați-mă!

Vreau să cumpăr un apartament (fără credit), aflat într-un imobil cu următoarele sarcini în cartea funciară (despre care am aflat singură):
1. ipotecă de 2,3 mil USD în favoarea Garanti Bank;
2. interdicția de înstrăinare, grevare, comasare, dezmembrare, închiriere, construire și demolare în favoarea Garanti Bank;
Cum trebuie să procedez vă rog?
Vânzătorul are dreptul de a face intabularea și apartamentarea în aceste condiții?

Menționez că am fost sfătuită să nu fac asta sub nici o formă, pentru că mi se va transfera ipoteca mie, iar dacă vânzătorul, un PFA în vârstă de 91 ani nu achită valoarea ipotecii către bancă, banca mă va executa silit, plus că notarul nu are voie să încheie cvc având această interdicție, iar valoarea de 10,000 euro solicitată pentru antecontract o voi pierde.

Vă mulțumesc mult pentru implicare și pentru detalierea răspunsurilor cu ref. la art. specifice din legislație.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate kamellia kamellia Buna seara, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara madilie madilie Buna ziua, Am si eu o intrebare. Tocmai am cumparat un apartament. Am platit banii in avans cu semnarea unui antecontract. Ulterior am cumparat si un loc de ... (vezi toată discuția)
Interdictii imobil ipotecat luciaro luciaro daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) ... (vezi toată discuția)