Bună ziua,
În data de 18 iulie am fost implicată într-un accident, mai exact am fost lovită din spate de către o persoană cu numere de Belgia iar persoana a fugit de la locul accidentului, am fost proiectată în cel din fața mea după care am plecat împreună cu dansul la cea mai apropiată secție de poliție pentru a întocmi un proces verbal. Am primit o autorizație de reparație care din câte am înțeles expiră după 30 de zile, menționez ca în tot acest timp nu am primit niciun răspuns de la poliție dacă au identificat măcar sau nu persoana în cauză. Ce îmi rămâne de făcut în acest caz? Pot să circul cu autorizația până la finalizarea cazului? Menționez ca nu am buget să-mi repar mașina și nici nu am fost eu vinovată de producerea accidentului și mă folosesc de ea zilnic pentru naveta.
Da, autorizatie de reparatie expira dupa 30 de zile.
Trebuie sa reparati masina in cele 30 de zile. Daca nu o reparati, riscati urmatoarele:
1. amenda daca sunteti oprita de Politie
2. in functie de daune e posibil sa nu luati ITP-ul.
Din pacate va trebui sa o reparati pe banii dvs, urmand ca in momentul in care Politia stabileste vinovatul sa recuperati banii de la el sau de la societatea lui de asigurare.
Pentru situația în care autovehiculul a rămas neidentificat puteti solicita despăgubiri de la autorități doar dacă vehiculul sau tramvaiul rămâne neidentificat, se acordă despăgubiri doar pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății ori pentru deces; se acordă despăgubiri și pentru daune materiale cu aplicarea unei franșize de 500 de euro în echivalent lei la cursul comunicat de Banca Națională a României la data producerii accidentului, dacă în urma unui astfel de accident a rezultat decesul unei persoane sau s-a pricinuit integrității corporale sau sănătății unei persoane o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile; accidentul produs de un vehicul care a rămas neidentificat este accidentul în care respectivul vehicul a intrat în coliziune directă cu persoana accidentată sau cu bunul pe care l-a avariat, după care a părăsit locul accidentului;
În situația în care se identifică vehiculul și se constată că acesta nu deținea poliță RCA, se acordă despăgubiri atât pentru daune materiale, cât și pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății ori pentru deces;