avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns,referitor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns,referitor la indemnizația ...

Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns,referitor la indemnizația însoțitorului persoanei cu handicap grav,cat va fi conform noii legi a pensiilor și de când intră în plata,mărită.Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:15, 18 August 2024
Dar n-are nici o treabă cu pensia și legea pensiilor, indemnizația de însoțitor pentru persoanele cu handicap grav cu asistent personal.
De unde ați mai scos-o și pe asta....`?!

Îngrijitorul dizabilului primește SALARIU sub formă de indemnizație, dar nu pensie.
Omul care muncește, este remunerat prin SALARIU, nu prin pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2024
Dapix, utilizator
Dacă poate v-ați referit în întrebare la indemnizația de însoțitor plătită prin CASA de pensii, de care beneficiază persoanele încadrate în gradul 1 de invaliditate, aceasta crește doar când crește punctul de pensie.

Legea 263/2010 - Pensia de invaliditate:
Art. 77.
(2) Cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie, stabilită în condiţiile legii.

În septembrie 2024 NU se mărește punctul de pensie, ca să crească automat și indemnizația de însoțitor.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~