avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire din partea unei societati de recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire din partea unei societati de recuperare creante Orange

Buna seara,
O societate de recuperare creante ne hartuieste cu telefoane si amenintari legate de o factura de acum 6-7 ani chipurile neplatita catre Telekom care a fost cumparata intre timp de Orange, iar de la cateva zeci de lei au pretentia sa platim vreo 2000 de lei cu tot cu penalitati. Noi am cerut prin email incheierea contractului intrucat nu am mai folosit serviciile respective de atunci, si in momentul respectiv eram cu platile la zi. Intreb si eu retoric - de ce nu au trimis alte facturi de atunci, de ce s-au trezit tocmai acum?

Cum putem scapa de aceste hartuieli? Din cate stiu aceste lucruri se prescriu, dar nu stiu un temei legal, o lege pe care sa le invoc ca sa le cer sa inceteze. Nu vrem sa ne trezim cu vreo poprire sau cu vreun proces.

Va rog sa ma ajutati!
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2024
Ivico, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:22, 18 August 2024
De hartuieli nu scapati decât dacă ii dati in judecata.
Alegeți calea ușoară și nu ii mai luați în seama, le închideți tel imediat ce aflați de unde suna,ca vor înceta la un moment dat.
Stiu și ei ca dreptul e prescris și nu va vor da în judecata. Daca o fac totuși, va trebui sa va aparati.

~ final discuție ~