avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul mi-a furat din curte Am un teren imprejmuit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul mi-a furat din curte Am un teren imprejmuit cu gard de ...

Vecinul mi-a furat din curte
Am un teren imprejmuit cu gard de sarma de 2 metri si plasa de umbrire pe toate laturile situat peste drum de imobilul in care locuiesc. Din imobil o camera bate spre poarta de acces la teren. In dreapta terenului are un vecin gradina si un garaj, in spatele terenului este loc gol cu balarii, in dreapta terenului e o casa cu etaj. Am avut amplasata o cusca pe latura din spate a gardului, ascunsa dupa un tuia, cu care mai prindeam sobolani care tranzitau intre vecinul cu casa cu etaj din dreapta si vecinul din stanga, ambii posesori de caini de talie mare. Am prins din intamplare si pisici, arici, etc pe care le-am eliberat, una din ele fiind pisica vecinului din stanga, nu stiu daca si-a dat seama cand si ca am prins-o, pentru ca nu mi-a reprosat vreodata. In schimb vineri dimineata am observat ca lipseste cusca. Vecinul din stanga cu casa cu etaj sta pe coltul strazii, iar terenul gol din spatele curtii mele, trece si pe langa a lui si da in cealalta strada, unde vizavi de teren e o vila cu camere de supraveghere care bat in strada. Am contactat vecinul cu vila si mi-a dat inregistrare care-l arata pe vecinul din stanga cum iese cu o prajina din curte, se duce pe terenul viran, camerele nu bat la acea distanta, in schimb se vede si cand se intoarce de pe teren, fara prajina pe care probabil a aruncat-o peste gard, dar carand cusca mea, usor identificabila dupa capacul alb si intrand cu ea in curte. De filmare am facut rost sambata, iar vineri am depus o plangere prealabila la politie de care mi-au spus ca se ocupa luni, tarziu, dar asta e romania. Cum sa procedez? E filmarea de-ajuns sa-l incrimineze de furt? Poate sa primeasca amenda din urma plangerii prealabile? Nu as vrea sa scape nepedepsit, chiar daca prejudiciul e in jur de 250 lei, dar totodata daca e nevoie de plangere penala pentru a primi amenda, as vrea sa stiu la ce sa ma astept mai departe, voi fi nevoit sa ma prezint la tribunal, sa-mi iau liber de la munca, sa consum benzina, etc sau decide politia/instanta? Pe cale amiabila nu vreau pentru ca nu mi se pare corect ca eu sa pierd timp facand plangeri, cautand vecinii, ca mai apoi el doar sa-mi dea cusca inapoi la presiunea politistilor sau banii si sa nu pateasca nimic, sa-si vada de treaba nederanjat ca si cum n-a facut nimic.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iLL357 , utilizator 10:17, 20 August 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e plangere prealabila. plangerea e penala. Incadrarea o face politia.
Cu vecinul ati vb ? sa ii ziceti ca daca ii trebuia , putea sa v-o ceara.
personal nu cred ca va ajunge cazul in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În orice caz, dați-le polițiștilor copie după filmare.
As vrea macar sa fie amendat, nu mi se pare normal sa pierd timp si sa ma stresez iar el sa nu pateasca nimic. Am fost dimineata la politie si i-am intrebat de ce n-a venit nimeni si mi-au spus ca asteapta nu stiu ce de la procuratura. Le-am spus ca eu intre timp am facut rost de inregistrare video pe care apare el cu ce pare a fi cusca mea in mana si mi-au spus sa pun inregistrarile pe un CD si sa le aduc :)) in ce jeg de tara traim. Apoi am plecat cu gandul ca n-o sa fac niciodata asta, m-a sunat un agent si i-am trimis pe Watsap. Am zis ca vin, le-am spus ca nu e acasa ca nu e masina aici, au venit, n-au fost in stare nici sa gaseasca adresa desi le-am dat nr locatia, i-am vazut pe geam. Mi-au scris iar, a trebuit sa le descriu gardul, poarta, etc sa-si dea seama care casa e. E un cartier de case/vile noi totusi, nu suntem chiar la tara sa aiba curti clasice. Cica au lasat vorba la vecinul de vizavi sa-l trimita pe asta la politie. Si cam atat..

~ final discuție ~