avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am o zi onomastică vă rog să îmi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am o zi onomastică vă rog să îmi spuneți care ...

Bună ziua! Am o zi onomastică vă rog să îmi spuneți care este legea legat de a asculta muzică… am voie până la ora 22 fără probleme? Sau și până în ora 22 se dau amenzi ținând cont ca este duminică sau in weekend.? Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:34, 19 August 2024
Depinde unde/ la ce volum puneți muzica.
Amenzi se pot da și înainte de ora 22.
Vb cu vecinii sa fie înțelegători sau organizați la cârciumă.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2024
gi-jane2, moderator
Buna ziua

Nu aveti voie sa deranjati fara drept vecinii indiferent de ora, iar intre 22,00-8,00 și 13,00-14,00 este complet interzis, amenzile fiind mai mari.

O peterece este o tulburare fara drept a linistii. Pentru astfel de evenimente exista localuri specializate.

Daca luati sau nu amenda depinde de vecini (daca fac reclamatie) si de cat de intelegator este politistul.

Legea 61/1991 republicata si actualizata spune clar:

Art 2:
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;

Art 3:
(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 se sancționează după cum urmează:
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) și 28);
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), 5)-10), 13), 15), 19), 20), 26), 29), 31) și 32);

Art 5:
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 1) și 25);
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);
c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 27).

~ final discuție ~