avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Încetare CIM-Termen judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Încetare CIM-Termen judecată

Bună seara!
Revin cu o situație și nu știu cum ar trebui procedat.... am contestat o dispoziție de încetare CIM și după un 1 an și 3 luni s-a ajuns la 3 amânări ale cauzei pentru administrare probe și 6 amânări ale pronunțării.
Astăzi a fost ultimul termen în care teoretic trebuia să se pronunțe asupra cauzei.
Dar, surpriză, pe portal a apărut că s-a amânat cauza tocmai până la sfârșitul lui noiembrie în care spune că "se va repune cauza pe rol pentru data...., pentru când vor fi citate părțile"
Ce înseamnă acest lucru??? La ultima amânare de administrare probe din partea angajatorului (nu a avut probe să aducă) și din acel moment s-a dat primul termen în care s-a amânat pronunțarea (și tot până atunci au fost date și concluziile scrise) și de acolo au urmat celelalte amânări consecutive.
La ce ar trebui să mă aștept?
Se poate urgenta emiterea soluției finale printr-o cerere ceva?
Sau ce înseamnă că se repune cauza pe rol? Se aduc iar probe tot așa cu amânări de cauză și ulterior amânări de pronunțări?
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns/răspunsuri strict pe acest subiect și nu la modul general.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: c50567240 , utilizator 09:43, 20 August 2024
1. Dacă, în timpul deliberării, instanţa găseşte că sunt necesare probe sau lămuriri noi va dispune repunerea pe rol a cauzei, cu citarea părţilor.
Adica, instanta nu a fost lamurita complet cu privire la cauza aflata pe rol si pentru adoptarea soluţiei sunt necesare noi probe sau noi lămuriri, care se referă la chestiuni de fapt, dar şi de drept.

2. Nu se poate urgenta emiterea solutiei finale, instanta va decide cand va pronunta solutia in litigiul dvs.
Ați spus că instanța nu a fost lămurită complet cu privire la cauza aflată pe rol.
În momentul în care au fost amânări cu privire la acest aspect și anume prin administrarea probelor de ambele părți și mai mult de atât la ultimul termen acesta (angajatorul) nu a mai avut probe de adus s-a dat termen de pronunțare.
Dacă acest lucru a fost deja o dată în sensul că a trecut prin acest filtru sau prin toate etapele care presupun desfășurarea unui proces în instanță.. se pot trezi ca în acest caz scuzați expresia "că li se scoală lor" din lipsă de probe sau alt motiv să repună tot procesul de la început?
După atâtea amânări ale pronunțării..cum vine asta? Să repună pe rol iar?
Mai mult de atât când mi-a desființat postul angajatorul mi-a comunicat în decizia de concediere că în cazul în care vreau să contest acest lucru să mă adresez contenciosului administrativ.
Lucru pe care l-am și făcut. În paralel l-am acționat și pe încetare CIM.
Și surpriză, după 10 luni, tot așa după multe amânări (pe contencios administrativ) au dat pronunțarea sau hotărârea finală în care au spus că acest lucru nu ține de contencios administrativ și că oarecum e vina angajatorului că mi-a comunicat acest lucru și dosarul se "transferă" sau se "lipește" la acesta pe încetare CIM.
Deci practic, dacă nu mergeam în paralel și cu încetare CIM hotărârea finală era că nu ține de contencios administrativ și mai mult de atât după 1 an ce mai poți face? Să deschizi proces pe încetare CIM? Dacă acest lucru trebuia în 30 de zile de la comunicarea deciziei de concediere? Și în acea decizie a scris "eronat" cui trebuie să mă adresez în caz de vreau să contest?
Și tocmai din acest considerent, faptul că s-a "alipit" la dosarul principal cel de pe încetare CIM era sau este de la sine înțeles că e o "probă" în plus să zicem sau cel puțin ar trebui să cântărească mult mai mult în momentul în care s-a dat primul termen de pronunțare și cu atât mai mult să și dea hotărârea finală.
Angajatorul nu e sancționat cu nimic pentru faptul că mi-a comunicat eronat cui trebuie să mă adresez, mai mult de atât instanța confirmă acest lucru prin alipirea dosarului care nu "cântărește cu nimic" și acum când trebuia să dea hotărârea finală ce fac ei? Repune pe rol dosarul. De aia funcționează lucrurile în România așa bine, "datorită" acestor judecători care au 2 luni vacanță vara, salarii imense, fac greve pentru că de, nu le convine la câtă muncă prestează..
Din cauza lor, rămân mulți pe drumuri care au cazuri similare cu al meu și tot ce poți face e să aștepți "Paștele cailor" și nici atunci când se va da un verdict, se va da unul tot în defavoarea ta.

~ final discuție ~