avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Buna ziua! In anul 1993 an nascut un baietel,pe ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Buna ziua! In anul 1993 an nascut un baietel,pe teritoriul Turciei,fiind ...

Buna ziua!
In anul 1993 an nascut un baietel,pe teritoriul Turciei,fiind intr-o relatie de concubinaj cu un cetatean turc. Nasterea nu a fost inregistrata,nascand acasa. M-am intors in Romania cand copilul avea 1 an si jumatate,nu am putut sa il iau cu mine deoarece nu aveam nicio dovada ca era al meu. La revenirea in tara am primit interdictie de revenire in Turcia deoarece depasisem perioada legala de sedere in acea tara. Copilul a ramas la tata,nu stiu cum a reusit sa ii intocmeasca actele de identitate trecand numele meu la mama. Acum,dupa 30 ani,fiul meu ma intreaba daca poate dobandi cetatenia romana. Credeti ca este posibil?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 12:43, 20 August 2024
Da. va trebui sa solicite transcrierea certificatului de nastere la autoritatile romane. Ise va elibera certificat de nastere romanesc si i se va aloca un cnp romanesc. va putea sa isi faca si acte de identitate romanesti inclusiv pasaport

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte confiscate inainte de revolutie la plecarea din tara/ cum reintru in posesia lor? nelis.demirsa nelis.demirsa persoana respectiva a plecat inainte de revolutiue in turcia iar la plecare i s-au oprit toate actele inclusiv certificatul de nastere. in turcia a primit ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)