avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Am primit executare silita deoarece nu am achitata ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Am primit executare silita deoarece nu am achitata taxa speciala ...

Am primit executare silita deoarece nu am achitata taxa speciala de salubritate . Menționez ca nu am locuit în România din anul 2010 până în anul 2023 … pe anul în curs mi-am achitată integral taxa de salubrizare . Totuși nu înțeleg ce taxa specială atâta vreme cat nu am locuit în România și nici nu am avut imobil ( sora mea m-a luat în spațiu) ca să pot reînnoi CI . Ce pot face în această situație cu această executare și proprire pe conturi .???
Cel mai recent răspuns: LCN , utilizator 22:15, 20 August 2024
Taxa de salubrizare este datorată numai de către persoanele fizice, Contribuabilii au obligația de a depune o declarație în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificări în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil, la care vor anexa documente justificative. Daca sora dvs nu a declarat modificarea numarului de persoane, dvs ati fost considerata prezenta, si s-a perceput acea taxa, Daca s-a ajuns la executare silita, nu mai aveti ce face, eventual contestati perceperea taxei in instanta, aduceti documente justificative ca nu ati fost in tara, si, daca aveti noroc, poate instanta va decide ca acea valoare sa va fie restituita. Insa, in prima faza ,executorul va retine banii din contul dvs, iar dvs va trebui, dupa actiunea in instanta, sa vi-i recuperati tot pe cale executorie de la primarie. Ceva de genul...primaria a avut dreptate sa va taxeze pt ca nu stia ca nu sunteti in tara, iar banii aia vi-i obtineti la loc in instanta de la primarie.

~ final discuție ~