avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Intrebarea mea este legata de cumulul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Intrebarea mea este legata de cumulul pensiei cu salariul ...

Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de cumulul pensiei cu salariul , incepand cu 01 septembrie 2024, intrun caz anume:
- functionar public femeie, in varsta de 66 ani, mentinuta in functie, IN BAZA ACELUIASI RAPORT DE SERVICIU, peste varsta de 65 de ani, cu prelungire anuala, conf. OUG 57/2019, cumuleaza salariul cu pensia in prezent. DUPA data de 1 septembrie 2024 va mai putea cumula, in baza aceluias raport de serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 21 August 2024
Da, dupa data de 1 septembrie 2024 va mai putea cumula pensia cu salariul.

cand a iesit la pensie?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Beneficiaza de pensie din 2019, la data indeplinirii conditiilor de pensionare, dar a fost mentinuta in activitate, cu aviz anual, in baza aceluias raport de serviciu, fiind functionar public. In continuare va putea cumula, si de la 1 septembrie 2024, in baza aceluiasi raport de serviciu?
Nu ... maxim 3 ani se putea mentine in functie din 2019 ... dupa expirarea lor, alt raport de servciu trebuia...iar tampenia cu Legea noua, nu va afecteaza in ceea ce priveste cumulul si nici partea cu 70 de ani ... nicio lege nu poate produce efecte retroactive.

~ final discuție ~